Nyheder

Vi er klar - pressemeddelelse

Etape Bornholm løbes den kommende uge.

Pressemeddelelse                    

 

Viking Atletik er klar til at modtage mellem 2100 og 2200 løbere, når Etape Bornholm holder 25 års jubilæum i uge 30. Vi løber fra 23. juli til 27. juli, men allerede her i weekenden starter vi op med 2 dages messe i Rønnehallen, hvor løberne kan hente deres startnumre.

 

Etape Bornholm er  et fem-dages etapeløb, hvor løberne samlet løber en maraton over 5 dage. Distancer mellem 5,9 km. og 10 km.  Der er ligeledes en børnedistance over en kvartmaraton – de løber i tre dage, samt en ungdomsklasse der løber en halv maraton +, ligeledes over 3 dage.

 

Foruden disse klasser, løber mellem 100 og 150 løbere enkeltdagsetaper de tre dage, det er muligt. Det er mandag, onsdag og fredag.

 

Etape Bornholm er meget mere end et løb. Det er en ferie. En aktiv ferie, hvor 80 procent af deltagerne er tilrejsende. Mange har familie med til øen – ret præcist 1,4 person pr. deltager i snit, har vores spørgeskemaer afsløret. Så over 4000 mennesker vil besøge Bornholm i næste uge grundet Etape Bornholm. 82 procent af dem angiver i en spørgeundersøgelse, at Etape Bornholm er årsagen til, at de vælger Bornholm som feriemål.

 

Lige nu er der tilmeldt 2080 løbere. Et tal som vil stige inden første etape løbes i Hasle på mandag start kl. 18:00. Vi forventer således op i mod 2200 løbere står på startlisten på mandag. Tilmeldingen lukker kun kl. 17:00 på mandag.

 

Vi løber i Hasle om mandagen, på Dueodde om tirsdagen, i Almindingen om onsdagen, på Hammeren om torsdagen og i Rønne om fredagen. Der startes hver dag kl. 18:00 – dog undtaget fredag, hvor en færgeafgang skubber starten til 18:15. Ruten går nemlig ned over havnen, hvor færgetrafikken naturligvis lige skal afvikles først.

 

Fredag i Rønne afsluttes Etape Bornholm med en stor afslutningsfest og præmieoverrækkelse på Rønne Stadion. Der er præmier til de bedste i de primære klasser, således får vinderen af løbet 5000 kr. i præmie. Der er pengepræmier til de 10 første kvinder og mænd. Desuden naturaliepræmier til børne- og ungdomsklasserne. Desuden er der præmie til veteranklasserne som er 5-årsklasser mellem 40 og 75 år.

 

Omfanget af Etape Bornholm er stort. 150 hjælpere pr. dag er i gang. Over 240 frivillige i alt i løbet af ugen. Bl.a. også frivillige fra vore samarbejdsklubber (BCC, Nyvest, ÅIF, Knudsker IF, Hasle IF og petanque), som løser opgaver under etapen, frivillige samarittere og frivillige hjemmeværnsfolk, der står for trafikreguleringen under de enkelte løb.

 

Vi har også en Shuttlebus indsat. 3 af dagene passer BATs kørsel ikke rigtigt med vores starttidspunkter og slutningen af dagens løb. Så vi har hver dag to busser, der kører øen rundt og samler deltagere op fra særligt udpegede steder. Det er Jan Oles Trafikkørsel, der står for denne service.

 

Det bliver nogle lange dage den kommende uge. Vi ved, at vi flere steder vil skabe lidt udfordringer for trafikken, beboere og handlende de steder vi løber. Vi tilstræber dog, at vi kun spærrer veje og parkeringspladser stå kort tid som overhovedet muligt. F.eks. fredag, hvor vi bl.a. løber ind over Store Torv i Rønne, vil vejene og Torvet kun være afspærret i ca. 25 minutter. Så snart sidste løber har passeret, vil der blive åbnet.

 

Når deltagere og tilskuere – måske med så højt et tal som 5-7000 mennesker er samlet på et lille område, så vil det give et pres på vejene og parkeringspladser. Men gennem nu 25 år har vi fået god erfaring med håndtering af dette og alle planer er koordineret med politi, trafikselskab og kommune samt de stedlige lodsejere. Så vi er trygge – og parate 😊

 

9 løbere har været med i alle 25 år. De kan ses her http://etape-bornholm.dk/da/nyheder/24-aar-som-deltager/

 

Følg os gerne på Facebook, hvor der ligges rigtigt mange nyheder, beskrivelser, beretninger og kommentarer op. Søg gruppen Etape Bornholm.

 

Hjemmeside: http://www.etape-bornholm.dk

 

Det er Viking Atletik der står bag Etape Bornholm – øens største motionsevent.

Del denne side

Følg Etape Bornholm

This website has been developed on Bornholm using the open-source CMS Umbraco. Designed and implemented by Bergsbureau. Asbjørn Riis-Knudsen from JF Data tamed the beast and made the basic code-work.